iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 1,45 euro inc. btw.
RSS

Nieuws

Circa 2000 nieuwe titels vinden hun weg naar de webshop van Per Boek Wijzer na het sluiten van boekhandel Feijn in Alkmaar.
Het team van Per Boek Wijzer is op woensdag 6 februari te vinden in Waalwijk bij Bol.Com. Daarom slaan we een dagje over met verzenden van de bestellingen.
Met de feestdagen in het verschiet wordt het tijd dat we terug kijken op het afgelopen jaar. Per boek wijzer heeft een druk jaar achter de rug, met als hoogtepunt de aankoop van ons nieuwe bedrijfspand. We kijken ook met veel plezier uit naar wat 2019 zal brengen. Dus beginnen we deze terugblik met een vooruitblik!
In januari 2019 is het dan zover: Na jaren van huren verhuist ons magazijn begin volgend jaar naar een nieuw pand. Met meer ruimte voor boeken en daarmee ook de mogelijkheid om tijdelijk grote hoeveelheden boeken op te slaan.
De afgelopen twee jaar hebben we gebruik gemaakt van verschillende beoordelingswebsites en keurmerken.
Regelmatig treffen we klanten bij ons kantoor in het centrum van heerhugowaard in de hoop dat ze door onze voorraad kunnen snuffelen. Helaas is dat niet mogelijk omdat al onze boeken worden opgeslagen in gelabelde dozen waarbij snuffelen al snel tot chaos in ons magazijn zou leiden. Wel hebben we voor de liefhebber een mini-bieb waar gratis boeken meegenomen mogen worden.
Op 16 mei wordt de webshop van Per Boek Wijzer klaargestoomd voor de GDPR/AVG privacy wetgeving die 25 mei 2018 actief zal worden. We gebruiken dit tevens om het nieuwe ontwerp van site en logo door te voeren.
De jaarlijkse magazijnopruiming resulteerde erin dat we gedwongen afscheid moesten nemen van ruim 2100 kwalitatief goede, 2e hands boeken. De romans zijn gedoneerd aan stichting K.O.O.K. in Alkmaar. De totale omvang aan boeken bedroeg 4,5 m3. In minder dan 30 minuten was alles overgeladen in de vrachtwagen. Stg K.O.O.K. is een non-profit kringloopwinkel zonder winstoogmerk.
Begin februari namen wij een partij van circa 1000 thematische, boeken over. Deze boeken hebben lange tijd in de opslag gelegen, zijn soms kromgetrokken of hebben een afprijsprijs op het schutblad en kunnen daarom niet meer voor nieuw verkocht worden. De komende weken worden deze boeken ingevoerd met classificaties 'als nieuw' en 'goed'.
Meer dan 1000 boeken werden recent uit ons magazijn gehaald om ruimte te maken voor nieuwe 2e hands boeken. De boeken zijn opgehaald door vrijwilligers van de Boekenmarkt in Opmeer. Van 4-6 mei kunt u de boeken vinden op de grootste boekenmarkt boven het Noordzee-kanaal.
Recent is het assortiment thematische boeken van viervooreentienje.nl verhuisd naar PerBoekWijzer.nl. Vanaf 15 januari zal ook het assortiment thematische boeken van DrieVoorEenTientje.nl verhuisd zijn naar PerBoekWijzer.nl
Recent ontvingen wij van Kiala de mededeling dat de Kiala verzenddienst per 18 september 2017 ophoudt te bestaan. Per Boek Wijzer stopt daarom per 16 september a.s. met de verzendmogelijkheid Kiala.
Storing webwinkel 05-02-2017
In de nacht van vrijdag 3 feb op zaterdag 4 februari zijn er door een technische probleem per abuis 56 boeken in de webwinkel terecht gekomen die al eerder zijn verkocht.
Per 1 juli zijn de verzendtarieven gewijzigd.
Onze magazijncapaciteit is met 20% toegenomen en inmiddels zijn er zo'n 6000 boeken bij ons ondergebracht. Meer boeken, meer klanten,daarom ook een nieuwe, zeer krachtige webserver.
De laatste weken zijn er weer veel boeken binnengekomen in ons magazijn. Om ruimte in ons magazijn te houden hebben we daarom de boeken die al wat langer in de webshop staan drastisch in prijs verlaagd. Kijkt u vooral onder de categorie 'boeken onder de 10 euro' voor de laatste aanbiedingen.
Gedurende de maanden april en mei ontvangt u van ons op de dag van ontvangst een beoordelingsformulier. We willen graag weten hoe betrouwbaar onze webwinkel overkwam op u als klant. Wellicht heeft u getwijfeld over een aankoop bij ons? Met de informatie die we ontvangen kunnen we nagaan wat we mogelijk kunnen veranderen.
Gedurende de maanden februari en maart ontvangt u op de dag van ontvangst een beoordelingsformulier. Om het invullen zo kort durend te maken hebben we slechts drie vragen opgesteld. We willen graag weten of u ons zou aanraden bij iemand anders en of u tevreden bent over het boek en de omschrijving van de staat daarvan. De uitkomsten van de beoordeling worden in eerste instantie gebruikt om onze dienstverlening verder te verbeteren; deze zullen we daarom nog niet tonen op onze webshop.
Op 4 december is onze helpdesk telefonisch en per email bereikbaar tot 17.00u. Zaterdag 5 december zijn we er gewoon weer om 08.00u.
Zo nu en dan vinden we een boek dat zo zeldzaam blijkt te zijn dat we het eigenlijk niet zouden willen verkopen. Een dergelijk exemplaar verscheen vanochtend in ons magazijn: "Bijbel met werk van Rembrandt". Het boek oogt als nieuw, de doos heeft wat stootschade maar dat maakt het boek niet minder interessant....
We tellen de dagen tot de feestdagen alweer af... De afgelopen weken zijn er partijen Fantasy en fictie binnengekomen van niet de minste schrijvers... Bernhard Hennen, Lynn Flewelling en Bernhard Cornwell om er zo maar een paar te noemen. Om een goed tegenwicht aan de Fantasy en fictie te geven hebben we ook een partij uitstekende historische boeken over de Tweede Wereldoorlog gevonden.
Van sorteren tot afrekenen: De medewerkers van Per Boek Wijzer hebben op alle terreinen gewerkt aan het vernieuwen en verbeteren van de processen. En het resultaat mag er zijn! Een boekenafdeling waar vrijwel geen dubbele exemplaren meer voorkomen, die rust uitstraalt en uitnodigt om te bezoeken.
De zomer komt eraan en het wordt langzamerhand rustiger bij Per Boek Wijzer. Toch zitten we niet stil. Deze maanden gebruiken we om onze boekenvoorraad verder uit te breiden zodat we straks een nog groter aanbod van boeken kunnen presenteren. Ons streven is om eind 2015 zo'n 2000 thematische boeken op voorraad te hebben. Daarnaast helpen we Stichting KOOK in Alkmaar bij het sorteren en prijzen van de bij hun aangebrachte boeken: Met meer dan 9000 boeken in de schappen en wekelijks meer dan 400 nieuwe boeken kunnen die wel een helpende hand gebruiken.
Kunst kunst kunst 11-05-2015
Langzaam begint onze kunstafdeling vol te stromen. Het afgelopen weekend zijn de dames van inkoop weer op zoek gegaan naar boeken en vonden zij een mooie partij nieuwe en zgan kunstboeken: Hundertwasser, Picasso, Dali, Bauhaus, Gaudi, Rietveld en Blossveldt. Deze, en nog veel meer, worden de komende week toegevoegd aan ons assortiment. (U vindt ze uiteraard nu al in de rubriek 'verwachte boeken'.)
Ons assortiment tweede-hands boeken is recent uitgebreid met reisboeken. Daarnaast is ook de nieuwe rubriek Hobby/sport toegevoegd. De komende maanden zullen deze rubrieken verder gevuld worden.
Bijna dagelijks komen boeken binnen in ons magazijn. Het kan daardoor even duren voordat wij die boeken in de webshop aanbieden. Om u een kijkje in ons magazijn te geven hebben we de categorie 'Verwachte boeken' opgezet.
Recent ontvingen wij het bericht dat Van Stockum stopt met de doorgifte van boeken welke aangeboden worden door antiquariaten. Concreet betekent dat, dat medio april onze boeken niet meer te vinden zullen zijn op de website Van Stockum. 
Ex Libris J.P. 30-03-2015
Op 30 maart kwam er een prachtige partij Ex Libris boeken binnen. Deze boeken worden uitgezocht en verschijnen medio april in de webshop.
De inkooproute van 14 maart jl. leverde weer een verzameling mooie boeken op. Deze boeken worden in de week van 17 maart ingevoerd en zijn te vinden onder de kop 'Nieuwe aanwinsten'. Onze dames van inkoop gaan komende maandag op zoek naar goede tweedehands boeken in de provincie Noord Brabant. Uden en Den Bosch worden daarbij zeker aangedaan.
Onze dames van inkoop gaan komende zaterdag op zoek naar goede tweedehands boeken in de provincie Flevoland. Lelystad, Dronten, Swifterband en Almere.