iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 1,45 euro inc. btw.

(Alternatieve) gezondheidszorg

Toon als           
Volgorde

Body massage

Auteur:

Taal: engels


One of the most popular ways to relieve tension and anxiety, body massage is safe, simple and highly effective. Not only relaxing and enjoyable, it also has many health benefits, including better blood circulation and lymph drainage, improved mobility and flexibility, healthier skin, and a greater sense of physical and emotional wellbeing. This comprehensive and accessible guide is the ideal introduction for anyone who wants to learn professional techniques to practise on themselves or friends and family.


Learn how to massage all the areas of the body - the back, neck, shoulders, chest, stomach, arms and legs -with tipsl outlining the practical dos and don'ts


In-depth step-by-step techniques combined with explanations of basic anatomy will teach you how to make your massages work better


Includes self-massage techniques to relieve back pain, alleviate tension headaches, counter repetitive strain injury (RSI) and ease muscular cramps


The book can be used to treat specific areas, or you can continue through the chapters from start to finish for an all-over body massage

Bodyforming

Voor een strak en mooi gevormd lichaam.
- een welgevormd bovenlichaam
- platte buik en stevige rug
- slanke benen en stevige billen

Borstkanker - een persoonlijk verhaal

Auteur: Jacob Gelt Dekker

MEDISCH-TECHNISCHE ADVIEZEN BOB PINEDO

Het initiatief voor een Kliniek voor vroeg-diagnostiek van Borstkanker voor de hele bevolking van Curaçao bracht oncoloog prof. dr. Bob Pinedo en filantroop-schrijver Jacob Gelt Dekker samen. Een boekje over de ervaringen van borstkankerpatiënten lag voor de hand. Bob stelde zijn levenslange ervaring, als leiding-gevend oncoloog, direct ter beschikking voor de redactie. Jacob richtte zich vooral op de maatschappelijke en culturele shock die borstkanker bij patiënten teweeg brengt. Uit tientallen interviews ontvouwden zich, uit een verborgen wereld van lijden en verdriet, onvoorstelbare moed en dapperheid van zijn nieuwe helden. Nooit eerder kon Jacob zelfs het bestaan van zulk een levenslust vermoeden.

Borstkanker met puntjes

Auteur: Van daele
ervaringen van een man

In de media wordt zelden over mannen met borstkanker gerept. De diagnosetechnieken, de behandelingen en de overlevingskansen zijn bij vrouwen en mannen nochtans grotendeels gelijk. Ook Henk Van daele kreeg af te rekenen met borstkanker. Hoe dit zijn leven veranderde verwoordt hij in dit vlot geschreven boek. Hij wou zo veel mogelijk over de ziekte weten en bundelde deze recente wetenschappelijke gegevens. De auteur brengt gelijktijdig een boodschap van hoop aan de mens met kanker, een verantwoorde vraag naar meer menselijk begrijpend aanvoelen vanwege de zorgverstrekkers en een goed onderbouwde argumentatie naar de gemeenschap toe om het principe van de centrale plaats van de patiënt tot een dagelijkse realiteit om te zetten.

Brein de baas

Auteur: Winter

Brein de Baas is een handleiding voor dat uiterst kostbare en intrigerende besturingssysteem, dat we hersenen noemen. Deze tweeënhalve kilo grijze stof is een mini-heelal met 120 miljard cellen, die via 10 biljoen schakelstations met elkaar in verbinding staan en informatie uitwisselen met een snelheid van 120 meter per seconde. De mogelijkheden van dit brein zijn praktisch onbegrensd.
Wie zijn brein de baas is, is heer en meester over zichzelf. Immers, je brein is niet alleen verantwoordelijk voor je denken en je geheugen, het is ook de zetel van al je zintuigen en het stuurt je houdings- en bewegingsapparaat aan. Daarnaast bepaalt en reguleert je brein je stemmingen: gevoelens van extase, geluk, dan wel somberheid of diepe depressie.

Brein de Baas leert je hoe je de volledige regie over je gedrag, je emoties en je denken (weer) in handen krijgt. Privé en op je werk krijg je steeds meer invloed en daardoor ga je weer bruisen van energie.
Het is niet alleen het inzicht, maar het zijn vooral ook de praktische tips die Brein de Baas een 'must' maken voor iedereen die een beetje om zichzelf geeft. Wie Brein de Baas heeft gelezen kent de basisprincipes, maar zal ongetwijfeld meer willen weten, meer willen ontdekken.
Brein de Baas is de eerste noodzakelijke stap naar een rijker en gezonder leven tot op hoge leeftijd.

Capita Selecta Ziekte van Parkinson

Auteur: Hovestadt

De ziekte van Parkinson is een prototypische neurologische ziekte, een ziekte die sedert de eerste syndromale beschrijving door James Parkinson in 1817 constanten en variabelen kent. Neurologen van nu herkennen in de beschrijvingen van James Parkinson behalve patiënten met wat nu de ziekte van Parkinson heet, ook een patiënt met een multiple systeematrofie. Ook heden ten dage blijft de diagnose een potentieel lastige, ondanks de bekende diagnostische criteria. Weliswaar beschikt men tegenwoordig over SPECT- en PET-scanning, maar deze methodes zijn of niet routinematig voorhanden of zijn niet zonder meer sensitief genoeg om de differentiaaldiagnose aan to scherpen. Er wordt enerzijds een steeds duidelijker onderscheid gemaakt tussen de ziekte van Parkinson en ziekten als multiple systeematrofie (MSA), progressieve supranuclaire blikverlamming (PSP) en corticobasale degeneratie (CBD), anderzijds verdwijnt geleidelijk het onderscheid tussen de ziekte van Parkinson en de Lewy-bodiesdementie.

In therapeutisch opzicht is er veel winst geboekt. Levodopa is sedert de jaren zeventig de gouden standaard; verder zijn er nieuwere en veiliger dopamineagonisten ontwikkeld, apomorfine, COMT-remming en - zeer recent - rivastigmine. De stereotactische neurochirurgie heeft een ware renaissance ondergaan. Daarmede zijn ook de beperkingen van het huidig therapeutisch arsenaal zichtbaar geworden

Chelatietherapie

Auteur:

James G. Defares, op 28-4-1927 in Indonesië geboren, behaalde in 1954 zijn artsdiploma aan de Gemeente Universiteit van Amsterdam. Dr. Defares is, naast clinicus, tevens als fysioloog, bioloog, wiskundige en biofysicus werkzaam geweest. Zijn wetenschappelijke vorming genoot hij aan de Universiteiten van Utrecht (fysiologie), Harvard (biofysica), Chicago (wis- en natuurkunde), Stanford (biologie) en Lund (fysiologie). In 1958 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op een nieuwe methode voor de bepaling van de mechanische hartfunctie, welke o. a. door de NASA bij het onderzoek van astronauten werd toegepast. In de periode 1956-1976 was hij als wetenschappelijk onderzoeker betrokken bij research op diverse gebieden van de fysiologie, biofysica, mathematische biologie,
cardiologie en endocrinologie. Deze onderzoekingen werden in ruim vijftig artikelen in de internationale vakbladen gepubliceerd. Prof. Defares bekleedde diverse functies waaronder lector aan de Harvard Universiteit (division of biophysics), gast-hoogleraar aan de Stanford Universiteit en de Universiteit van Chicago (afdeling mathematicalbiology) en hoogleraar in de mathematische biologie aan de Universiteit van Leiden. Sedert 1965 richt zijn wetenschappelijke en medische belangstelling zich vooral op de volgende drie terreinen: aderverkalking, kanker en het biologisch verouderingsproces (gerontologie). Naast zijn wetenschappelijk werk oefent Dr. Defares in Leiden een drukke particuliere praktijk uit gericht op het herstel van gestoorde orgaanfuncties, de afremming van het verouderingsproces en de behandeling van aderverkalking en haar gevolgen. Chelatietherapie wordt daarbij veelvuldig en zeer succesvol toegepast.

Cleese over het leven

Auteur:

De wereldberoemde komiek John Cleese, de drijvende kracht achter Monty Python en bekend van Fawlty Towers en tal van speelfilms, ging jaren geleden naar zijn psychiater, Robin Skynner, omdat hij zich niet lekker voelde. Dat bezoek veranderde zijn leven. En nu willen John Cleese en Robin Skynner ook uw leven veranderen. Life and how to survive it geeft elke lezer lichtvoetige antwoorden op belangrijke vragen als: • waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? • waarom is humor belangrijk om gezond te blijven? • waarom is werk voor velen zo belangrijk? • hoe kun je voordeel halen uit de stress in je leven? • waarom zijn zo veel mannen ontrouw en hoe erg is dat? • waarom hebben mensen verdriet en waarom zijn ze daar bang voor? • wat is de gezonde manier van boos zijn en ruzie maken? • welke problemen in relatie en gezin kun je samen oplossen? • waarom zijn veranderingen vaak goed voor een mens? De dialoog tussen Cleese en Skynner wijst de lezer de weg in het leven — in de problemen — van alledag, in het gezin, op de werkplek en in de samenleving. Maar de boodschap is zo spits geformuleerd en geestig 'verpakt' dat dit boek vóór alles een meeslepende leeservaring is.